Padariet savu biznesu zaļāku ar cukurniedru traukiem

Tirgū ir pieejami daudz un dažādi pārtikas iepakojumu veidi. Mūsdienās būt dabai draudzīgam uzņēmumam ir visai svarīgi ne tikai tāpēc, ka šim faktoram arvien vairāk sāk sekot līdzi klienti, bet arī tādēļ, ka, izmantot videi draudzīgus, ilgtspējīgus un pārstrādājamus materiālus , ir rentablāk pašam uzņēmumam. Viens no videi draudzīgiem iepakojumu veidiem, kas pēdējos gados iegūst arvien lielāku popularitāti, ir cukurniedru iepakojumi. Kādas ir cukurniedru iepakojumu priekšrocības? Kādēļ tos izvēlēties?

Kādēļ izvēlēties cukurniedru traukus?

Cukurniedre ir ļoti daudzpusīgs augs, tas var tikt izmantots gan cukura, gan biodegvielas ražošanai. Šim materiālam ir daudz priekšrocību - augsta temperatūras tolerence, tas ir videi draudzīgs, kompostējams industriālajā kompostā, kā arī tam ir visai augsta ilgmūžība. Šo iemeslu dēļ cukurniedre ir piemērots materiāls videi draudzīgu iepakojumu izveidei. 

Kā ražo cukurniedru traukus?

Trauku ražošanā izmantotā galvenā sastāvdaļa patiesībā nav cukurniedres kāts, kā tas sākumā varētu šķist, bet gan bagasse. Bagasse ir atkritumi, kas paliek no cukurniedru augiem pēc cukura ekstrakcijas. Parasti šos pārpalikumus izmanto biodegvielas ražošanai, taču no tiem var izveidot arī cukurniedru celulozi, no kuras var ražot dažādus iepakojumus.

No cukurniedrēm var ražot tādus iepakojumus kā maisus, plēves, kā arī dažādus traukus un vākus. Tie ir daudz ilgtspējīgāki par citām iepakojumu un vienreiz lietojamo trauku alternatīvām, to ražošanai tiek izmantoti atjaunojamie resursi.

Cukurniedru trauku priekšrocības

Ir daudz priekšrocību, ko iegūsiet, izmantojot cukurniedru traukus un iepakojumus. Šie un citi videi draudzīgi pārtikas iepakojumi piedāvā videi draudzīgu alternatīvu.

Cukurniedres trauki ir ļoti izturīgi, viegli un salīdzinoši lēti, kā arī tie industriālajā kompostā sadalās vien 30 līdz 90 dienu laikā, neatstājot bioloģisko pēdu. To ražošanas procesā nerodas atkritumi. Turklāt pats iegūtais materiāls ir pilnībā pārstrādājams, ļaujot to atkārtoti izmantot vairākas reizes. 

Cukurniedru traukiem nav garšas, smaržas vai kaitīgu piemaisījumu, kā arī tos var karsēt, sasaldēt  un lietot mikroviļņu krāsnīs. Šīs īpašības padara tos par piemērotu alternatīvu tradicionālajiem vienreiz lietojamajiem putupolistirola  ēdienu iepakojumiem, kurus ES plāno aizliegt jau no 2021. gada jūlijā.

Cukurniedru trauki ir lieliska alternatīva, tie ir ir videi draudzīgi, kā arī iem ir ilgtspējīgs materiāls. Padariet savu biznesu videi draudzīgāku - izvēlieties cukurniedru traukus! Pilno produktu klāstu skaties - https://pakella.lv/partikas-iepakojums/eco-iepakojums/cukurniedres-trauki

Finansiāls ieguvums uzņēmējiem

Svarīgi zināt, ka saskaņā ar LR Dabas resursu nodokļa likuma 7.pielikumu par  Preču un izstrādājumu iepakojumu un vienreiz lietojamiem galda traukiem un piederumiem Dabas resursu nodoklis ievērojami atšķiras un ir vairākas reizes mazāks cukurniedru traukiem: 0,24 EUR/kg- no koksnes, papīra un kartona vai citu dabisko šķiedru un bioplastmasas salīdzinājumā ar 2,20 EUR/kg - no polistirola izejmateriāliem.

Atpakaļ

Tev varētu arī interesēt