Bērzu sulas Tavai veselībai

Šobrīd jau norit bērzu sulu tecināšana. Divas bērzu sulas glāzes dienā attīra organismu, paātrina vielmaiņu, stiprina imunitāti, uzlabo izskatu un noskaņojumu, žēl tikai, ka svaigu bērzu sulu ir grūti uzglabāt ilgāk par vienu dienu. Tāpēc sulu, kuru nevarēsi izdzert svaigā veidā, vari pietaupīt ilgākai glabāšanai, pagatavojot no tās gardum gardu dzirkstošo dzērienu.

 Svaigās bērzu sulās organismam vērtīgo vielu ir vairāk nekā raudzētās, tāpēc bērzu sulas, kamēr vien tas iespējams, vajadzētu izvēlēties lietot svaigā veidā. Visveselīgākā bērzu sula ir tieši pirmās četras stundas pēc tecināšanas.

Ja vēlies bērzu sulu sagatavot ilgstošai glabāšanai, tai jābūt iespējami dzidrai un ar mazu olbaltumvielu saturu. Jo dzidrāka būs sula, jo tā labāk uzglabāsies.  Vienā litrā dabīgās bērzu sulas ir apmēram 5 g cukura. Lai saražotu tajā vajadzīgo daudzumu ogļskābās gāzes, sulā jāizšķīdina vēl aptuveni 5 g cukura uz 1 litru sulas.

Sulas rūgšanu var ierosināt arī ar tādām vielām un materiāliem, kuri satur rauga sēnīti, piemēram, ar rozīnēm, jaunajiem upeņu dzinumiem, rupjmaizi un rudzu miltiem. Labu sulas rūgšanu nodrošina arī vīna rauga tīrkultūras pievienošana sulai.

 Sulas garšas uzlabošanai mēdz izmantot citronu, citronskābi, krustnagliņas un citas garšvielas. Taču pārmērīga garšvielu klātbūtne sulā nomāc tās dabisko garšu. Novērojumi rāda, ka šāda sula arī sliktāk uzglabājas.

 Raudzēšanai sagatavoto bērzu sulu uzglabāšanas temperatūrai ir liela nozīme. Ja bērzu sulas uzglabāsiet +16 grādos un augstākā temperatūrā, tad sula ātri pārskābs un tai būs asa garša.


Bērzu sulas uzglabāšanai Pakella piedāvā sekojošas kannas, pudeles un sulu maisus:

https://pakella.lv/partikas-iepakojums/pudeles-burkas-kannas/pet-pudeles

https://pakella.lv/partikas-iepakojums/pudeles-burkas-kannas/pp-kannas-un-pudeles

https://pakella.lv/partikas-iepakojums/maisini/vakuuma-maisi

 

Atpakaļ